adres onbekend

We hadden een nieuw paspoort nodig doordat vanwegens binnenkort verkansie, alledrie: mijn vrouw, mijn zoon en ikzelf.

Eerst pasfoto’s organiseren, dan naar het Gemeentehuis voor de aanvragen, na drie weken terug voor het ophalen.

Bij het ophalen keek de gemeentelijke mejoffer mij wat vreemd aan en vroeg of ze mij even onder vier ogen mocht spreken, wat ik weigerde: wijzend naar mijn eega en zoon zei ik: ze mogen ALLES van mij en zo weten, dus zegt u het maar…

Ze zei dat ze mij m’n paspoort niet kon geven, omdat mijn adres niet klopte en ik “met onbekende bestemming vertrokken” in het systeem stond…

(nu ga ik niet mijn correcte adres gebruiken, maar een gefingeerd… U hoeft dan weer niet ALLES te weten)

Dat was aan de Gemeente doorgegeven door een deurwaarder, die vergeefs aan mijn deur zou zijn geweest… Na wat dossier – geritsel bleek de deurwaarder namens een energiebedrijf dat geld te zijn komen innen, met een dagvaarding…

Ik sprak mijn verbazing uit: “Ik woon al 15 jaar op hetzelfde adres als m’n vrouw en zoon, dit klopt niet!”.

Ze ging het uitzoeken en toen ze terugkwam werd de “zaak” helder: de deurwaarder was bij een fout adres naar mij op zoek geweest en trof mij daar (DUS) niet aan: U kent dat wel: WaterPLEIN bezoeken als je in de WaterSTRAAT moet wezen, zoiets…

Mét paspoort vertrokken we naar het juiste adres, alwaar twee weken later een deurwaarder met een briefje aan de deur stond, schaapachtig lachend: “Nu ben ik wel op de juiste plaats! Een briefje voor u, waarin we melden dat de vordering niet verder zal worden geïnd”.

De Gemeente zegde toe NOOIT meer zomaar af te gaan op hetgeen een deurwaarder meldt, maar daar geloof ik helemaal niks van…

Voor je het weet ben je in dit land een thuisloze…

WordPress Themes