Discriminatie de Grote Leugen

Het is heel erg netjes, fatsoenlijk en “correct” om tegen “elke vorm van discriminatie” te zijn, maar is dat wel zo fatsoenlijk en correct?

NEEN!

Sterker nog: het is een Grote Leugen…

Mag ik u meenemen aan de hand, gaan we een paar jonge Turkse en Marokkaanse 3e generatiemensen volgen:

Ze hebben het moeilijk met de “twee werelden”: de ene van de straat, de school, de hanggroep: van “het westen” en de andere van de oorspronkelijke cultuur van ouders / grootouders.

Da’s lastig voor die jongelui! Uitstekende integratie zou enorm helpen, inclusief het afdwingen daarvan, en de jongelui de Zekerheid geven waarnaar ze zo snakken, maar da’s dan weer even niet “politiek correct”, dus dat wordt het niet…

Stel u zich nou eens een Marokkaanse jongen voor die ontdekt dat hij homoseksuele gevoelens heeft.

“Niks mis mee” roepen wij samen, hier… maar vanuit het land waarvandaan zijn (groot-)ouders hun waarden krijgen en in welke waarden hij privé zit, dagelijks, komen geheel andere signalen:

13508 snap

 

Afijn: de tweestrijd is helder. Dan hebben we ook nogeens hele kuddes mensen die het belangrijk vinden dat de betreffende jongelui vooral hun “eigen identiteit” moeten mogen en kunnen behouden… waardoor de jongelui NOG minder weten waaraan ze zich feitelijk zouden kunnen vasthouden: goedbedoelde “correcte” doodknuffelmethoden…

Zoveelste generatie jonge Turken en Marokkanen worden, vooral door de roeptoeterende “goede mensen”, verschrikkelijk in de kou gelaten en juist benadeeld:

door al die onzekerheden komt er vaak van een goede opleiding minder terecht dan anders wel mogelijk zou zijn, waardoor de kansen op een goede baan belangrijk worden verkleind.

Wetten in ons land verbieden #discriminatie, maar da’s maar heel betrekkelijk!

Je mag zo’n jongen of meisje geen baan weigeren door te zeggen dat je geen “buitenlander” zoekt, maar als de opleiding achterblijft bij andere kandidaten is er geen enkel beletsel hem/haar te discrimineren (onderscheidend te behandelen) en te weigeren vanwege die achtergebleven opleiding… en dat komt dus vooral door die keurige “correcte” mensen die de integratie tegen houden want “eigen cultuur is zo mooi”…

Pure #discriminatie op basis van opleidingstekort wat rechtstreeks (!!) wordt veroorzaakt doordat in ons land deze jongelui in de steek worden gelaten in hun spagaat tussen twee zeer uiteenlopende culturen, want ze hoeven niet aan te passen aan de cultuur waarin ze leven en zichzelf geacht worden te bewijzen doordat intellectuele correcte lui een romantische kijk hebben op het leven van de jongelui. Soort onaneren ten koste van anderen… Kijk eens hoe goed wij omgaan met andere culturen! Ze maken de jongelui juist kansloos en verdrietig.

Die (meestal Linkse) “correcte” mensen zijn openlijk trots op hun knuffelhouding en willen beslist NIETS weten van enige kritiek op die non-integratie-houding: je moet andere koeltoeren respecteren, roepen ze in koor en verneuken de kansen voor menige intelligente jonge mens.

Hun weg naar de HEL is geplaveid met HUN “GOEDE BEDOELINGEN”…

STOP die échte discriminatie en dus BEGIN eindelijk eens met INTEGRATIE

Ik ken niet één van die zo ontzettend “correcte” mensen die ooit eens de moeite hebben genomen eens aan zo’n jonge Turk of Marokkaan te vragen hoe zij denken over en omgaan met die twee culturen… bij homoseksualiteit en zo… De correcten zwemmen slechts in hun eigen GOEDHEID, terwijl ze zo nadelig doen voor die jongelui. Het moest verboden worden…

#Discriminatie op basis van gebrekkige / mindere opleiding bij sollicitaties wordt in ons land NIET als strafbare discriminatie gezien en daarmee zijn de veroorzakers, de liefhebbers van de onzekerheid van twee of meer koeltoeren voor die jongelui, vrij om door te gaan ze op enorme achterstand te zetten. DA’S PAS DISCRIMINEREN: de mensen systematisch kleinere kansen gunnen door te weigeren noodzakelijke integratie alle kans te geven.

Owja: die keurige goedbedoelende koeltoerknuffelaars gaan ook heus wel eens daarheen om die koeltoer te proeven, heur!

Ze zeggen er maar niet bij dat ze zich beperken tot een strikt afgescheiden “ressort” waar je voor weinig geld onbeperkt kunt vreten en zuipen….

 • Rob Esveldt

  En positieve discriminatie is ook discriminatie en zou ook verboden moeten zijn maar het gebeurd steeds vaker door mensen die zeggen dat we niet moeten discrimineren.

 • Ja, dacht ik ook eerder, maar niet hoor. Van Dale: dis·cri·mi·ne·ren (discrimineerde, heeft gediscrimineerd) – 1 discriminatie toepassen; = achterstellen. Dus: onderscheid maken versus ‘achterstellen’. Het is dus juist geen semantische discussie maar snappen dat het ene (onderscheid maken) wel mag en zinnig is maar het anderen (discrimineren = achterstellen) niet mag en onzinnig is.

 • Peter Anshof

  Discriminatie en onderscheid-maken zijn synoniemen. dit is semantisch gedoe…

 • Juist. Dat zeg ik. Je mag wel onderscheid maken maar niet discrimineren. Punt.

 • Peter Anshof

  Iedereen maakt onderscheid en de wet weet dat en maakt alleen bepaald onderscheid strafbaar. Alle onderscheid verbieden zou volslagen onzin zijn.

 • Je vraag is: “Het is heel erg netjes, fatsoenlijk en “correct” om tegen “elke vorm van discriminatie” te zijn, maar is dat wel zo fatsoenlijk en correct?”. Het antwoord is: JA. Je mag wel onderscheid maken maar niet discrimineren. Je haalt die twee door elkaar en daarmee de grondwet overhoop.

WordPress Themes