Stoppen met roken

Toen ik Regiomanager was bij een landelijke Beveiligingsorganisatie (Toen VNV, nu Securitas geheten) was er m’n baas Gustav Long en die was gestopt met roken.

Daar was hij uiterst irritant over: alle meetings moesten rook-vrij… dat soort gedoe. En zich openlijk op de borst kloppend opmerkingen makend over de slechtheid van het roken blabla..

Het was niet enkel irritant: voor al de rokers onder ons (bijna iedereen) was het gevolg ook nog eens volledig averechts: we haalden de gemiste peuken steevast pruilend dubbel in, na zo’n meeting.

Via heel veel methoden wordt de roker benaderd om het roken te staken.

Een paar voorbeelden in plaatjes (want die zeggen zo veel):

03333 snap

Kan met of zonder Nicotine…

03335 snap

Romantische beelden van NATUUR en Gezondheid..

03332 snap

Kunstige waarschuwingen van diverse soorten…

03334 snap

Angst inboezemen… en “eigen schuld”

Hoe dan ook: met zeer beperkt effect wordt er heel wat af ontraad en geïnformeerd over de KANKER die ROKEN heet. Ik WEET dat er maar EEN is die echt helemaal WERKT!!

Ik heb ‘m zelf bedacht en de resultaten liegen er niet om!!

Hoofdhandeling is schouders ophalen. Al die waarschuwingen …. vermoeiend ! En met zo’n E-sigaret voor LUL gaan lopen is ook heus niets…

Gewoon: DOORGAAN! Wat voor teksten en foto’s ze op verpakkingen ook aanbrengen (waar natuurlijk geen Hond naar kijkt…) Doe je eigen Ding !

Op 12 okrober 2015 zit ik wat laat te bellen met Erik de Vlieger. Ik zit in m’n kantoortje thuis, Erik zit in de radiostudio en is bezig “Opvliegersop1” te presenteren op Radio 1, elke zondag van 00:00 tot 02:00 uur ‘s-nachts.

Ik ben “de gewone man” in dat radioprogramma en bel met regelmaat in met, uiteraard, de “mening van de gewone man”, heel erg leuk om te doen en m’n ego vond dat ook.

Ik zak tijdens het gezellig babbelen door mijn linkerarm, waarop ik leunde op de leuning der bureaustoel en probeer weer overeind, recht te gaan zitten maar dat gaat vreemd genoeg niet… Ik word wat paniekerig als ik steeds verder naar links in elkaar zak en er niets tegen kan doen.

Ik beëindig het gesprekje, sta op, althans: ik zak onmiddellijk door mijn benen en lig BAM! op de grond. Ik roep naar mijn vrouw, die een kamer verderop in bed ligt, dat ik problemen heb, ze roept terug: “Nee, joh! Komt goed!”, waarop ik dan maar kruipend over de overloop die slaapkamer inga. Onze zoon kijkt naar me en ziet dat het echt mis is. “112!” zegt hij stellig. Aldus draait iemand 112. 20 min. later lig ik in een groot ronddraaiend hersenscanapparaat in het Jeroen Bosch Ziekenhuid.

Wat ik wil zeggen is heel eenvoudig: als u al die waarschuwingen en zo niet wilt geloven, maakt he le maal niet uit. De zaak wordt geregeld, ook zonder e-sigaretten en zo. Mooi, hè!

Je lichaam zegt gewoon op een bepaald moment: STOP, IK DOE NIET MEER MEE! En of je er maar aan wilt wennen dat je vanwege een herseninfarct half verlamd bent en heel veel moet revalideren om ook maar weer IETS te kunnen kunnen, als dat al lukt…

Ik heb de methode geclaimd als “de methode Anshof” om definitief van het roken af te raken: gewoon DOORGAAN tot je er bij neervalt en niet meer naar de sigarettenboer kunt. KLAAR!

Ik had de infarcten ook NIET kunnen overleven, maar dan was ik immers ook “gestopt met roken”…

Ik wens u heel veel rookgenot toe. De “methode Anshof” is overigens VOLLEDIG GRATIS!!

Alleen is die boswandeling (althans voor mij) wat lastig en onmogelijk wegen m’n verlammingen…

03335 snap

Hoe ik hier nou zo, een jaar ruim na m’n infarct op kom?

Zusje van m’n vrouw (is ietsje jonger dan ik) heeft haar hele leven tegen het roken gevochten en veel longproblemen gekend. Laatste tijd rookte ze niet meer, maar helaas te laat gestopt: afgelopen nacht ( 3 op 4 dec. 2016) overleden…

  • Wow. Cynisch maar waar. Ik ben ‘te vroeg’ gestopt met roken en gebruikte dus een poosje zo’n voor-lul-loop esigaret zonder nicotine.

  • suurtje

    Afgelopen april hartinfarct gehad.
    Ik vond stoppen met roken oom altijd onzin.
    13 april 2016 heb ik mijn laatste sigaret gerookt…

WordPress Themes