Jansen

Hoewel de meeste mensen die mij kennen het niet weten, ben ik geboren als een Jansen en heb ik zelfs een 1-eiige tweelingbroer die gewoon nog Jansen heet.

De Koningin heeft zich er ooit mee bemoeid:

KoninklijkBesluit

De reden was simpel: als “Jansen” was je volkomen opgenomen in een volk Jansens (“het onderscheidend vermogen verloren” zoals dat formeel heet) en ook het altijd uitleggen met hoeveel S-en je het moest schrijven was vermoeiend saai.

Waarschijnlijk zijn mijn broer Paul en ik de enige tweelingbroers met verschillende achternamen… da’s dan weer apart…

Wat ook gevolg is: Jansen is de méést voorkomende achternaam in ons land (in zijn verschillende schrijfwijzen en aantal s-en). Nu heb ik een unieke achternaam: spiksplinternieuw en slechts de achternaam van mij en mijn kinderen…

Achternamen lijken niet meer op elkaar, onze hoofden daarentegen…

s_25

WordPress Themes